"Éles bevetés" blog

"Éles bevetés" blog

"Éles bevetés" - Lejárt a nevezési idő, honnan indultunk, hol tartunk most....!

2019. április 26. - Panyi György

   

Rajzolta: Andics Bernadett

 

 Először is megpróbálom összefoglalni az eseményeket, hogy azok számára is érthető legyen, akik csak most kapcsolódnak be a dolgok folyásába....!

  •  Október 29. szombat  

A "G" nap, amikor is egy közösségi portálon, kölcsönös egyet nem értés mellett, bátor személyeskedésbe megy át az üzengetés valakivel (akit nevezzünk a továbbiakban "Tudod Kinek", rövidítve "T.K."), aminek úgy gondoltam véget vetni, hogy egymás képességeinek szóbeli bizonygatása helyett, tereljük gyakorlati útra az ügyet, ahol mindenki bebizonyíthatja az igazát. Érdemi válasz helyett, "T.K." lecsúszott, lefokozott lovasnak nevezett, ekkor döntöttem el, hogy kihívom párbajra. 

  • Október 30. vasárnap

A nyilvánosság előtt kihívom T.K.-t párbajra (erről itt olvashatsz).  Itt annyit fűznék még hozzá, hogy ennek kapcsán kaptam olyan szemrehányást, hogy a kihívásom nem felelt meg a párbaj szabályainak. Napokkal később, valaki feltett a Fb-ra egy cikket Thury Györgyről, korának legismertebb vitézéről, párbajhőséről, kinél több párbajt életre halálra senki nem nyert talán azóta sem. Nos az akkori párbajszabályok szerint, az első lépés egy párbajhoz, egymás sértegetése volt, ami a mi esetünkben szerencsésen meg is történt. A sértegetésre válaszul, illett kihívni a sértegetőt, ez is megtörtént. Majd a bajvívó felek kölcsönös egyezkedésbe kezdtek, a párbaj lefolyásáról, ami akár hetekig is eltarthatott. Na, esetünkben ez nem történt meg, mert "T.K." egyáltalán nem reagált, sőt a kihívás után mélységes hallgatásba burkolózott. A kihívás mellé letett 250 000 forintot, felajánlottam segítő célok érdekében, többen ajánlanak fel pénzt, és helyszínt illetve nyers csikókat.

  • Október 31. hétfőtől kezdve

  • "T.K." nyilatkozatot ad ki, amelyben közli, hogy a kihívást nem áll módjában elfogadni. Ekkor akár vissza is vonhattam volna mindent, azonban a neveltetésem ezt nem engedte (intézetben nevelkedtem....hihihi....), ezért bevállaltam két nyers csikóval egy bemutatót, ami öt napig tartott volna, a pénzt pedig felajánlottam, immár egy bajba került lovasok megsegítésére létrehozott alapítvány létrehozására.
  • Létrejön a "Sötét Oldal lovasai" csoport. A név a hivatásos lovasokra utal, akiket a nem hivatásos oldal előszeretettel nevez meg minden rossz okozójának, ergo ebből következik a "Sötét Oldal". A csoportot a párbajjal, és a további kezdeményezésekkel szimpatizálók alkotják 
  • Bár "T.K." nem vállalta, többen jelezték, hogy részt vennének egy ilyen megmérettetésen, ezért kinyitottam a nevezést további két hétre, s miután ilyen esemény még nem volt, elkezdtünk szabályokat alkotni, ez még mindig tart, és a nevezés feltételeként 50 000 forint nevezési díjat, és egy olyan lovat kellett felmutatni, amelyet egy tulajdonos rábízott az illető lovasra
  • Két célszemélye is lett az alapítványnak, Tászler Merlinda, aki a nyár folyamán fejsérülést szenvedett egy idegen lóval történő munka során, illetve Pető Sándor galopptréner és zsoké, aki súlyos gerincsérülést szenvedett. Később adunk bővebb tájékoztatást ez ügyben.
  • A helyszín a Hasik Lovarda és Welnesshotel, Döbrönte lett, akik magukra vállalták a rendezés költségeit. A rendezvény igazgatója Sasvári Zoltán a Hasik Lovarda vezetője. Az időpont pedig 2019. május 1-5., a rendezvény neve pedig "Éles bevetés" lett.
  • Időközben többen csatlakoztak, megalakult egy szűkebb csoport akik a rendezést szervezik, ide lehet folyamatosan csatlakozni, illetve egy másik szűk csoport elkezdte az alapítvány létrehozásának jogi lépéseit. 
  • Pénzfelajánlások is érkeztek, mindenkivel egyeztettem telefonon, senki nem vonta vissza, vagy gondolta meg a felajánlását. Ez pillanatnyilag így néz ki : P.Gy. - 250 000 ft,  Dr. Kovács György - 100 000 ft, Gállos Péter - 50 000 ft, Gruber János - 50 000 ft, Bertók Béla - 50 000 ft, Falus Vera - 50 000 ft, illetve a nevezési díjak...Mányokiné Nagy Daniella - 50 000 ft, Szalai Dániel - 50 000 ft, Benner János - 50 000 ft, Varga Ferenc - 50 000 ft, .....ez összesen 750 000 forint eddig.
  • érkezett felajánlás a a rendezvény technikai megvalósításának hozzájárulásaként, szállítási kapacitásra, összeszerelési munkákra.
  • Lassan alakulnak a szabályok is, ha kiegészülnek azokat is nyilvánosságra hozzuk. A rendezvény célja is letisztázódott. Az egyik az alapítvány létrehozása, a másik, nyilvánosság biztosítása olyan jó képességű lovasoknak, akik egyébként nem, vagy nehezen jutnának a nyilvánosság látóterébe. A nevezés mindenki számára nyitott volt, sajnos pont azok nem tolongtak nevezni, akiknek jól jöhetett volna a közvélemény legitimizálása. Gondolok itt az alternatív ágakra.
  • A rendezvény keretei is formálódnak. Az már biztos, hogy kifejezetten szakmai jellegű rendezvény lesz, elsősorban lovasokat várunk, akik olyan tapasztalatokra kíváncsiak, amit nem kell körülírni, körülmagyarázni azért mert az eredmény nem kompatibilis a megelőző kommunikációval. Ezen a rendezvényen az eredmények fogják igazolni (vagy éppen nem), hogy arról beszélünk e amit csinálunk. Én személyesen hosszú évek tapasztalatait szeretném megosztani mindenkivel, aki eljön. Szándékomban áll mindent elmagyarázni, mit mikor és miért teszek. Természetesen mi, az induló lovasok tisztába vannak vele, hogy ez egy Éles bevetés.
  • A rendezvény szervezésében mindenki önkéntesen, és ellenszolgáltatás nélkül munkálkodik. A "Sötét Oldal lovasai" csoporton belül megalakult az "Éles bevetés" szervezésére irányuló "chat" szoba. Nagyon sok ötletet kapunk, és használunk fel onnan.
  • Természetesen sok megoldásra váró probléma (feladat) jön velünk szembe, ez eleve adódik abból, hogy olyan dologba fogtunk bele, amit előttünk még senki nem csinált, teljesen új minden, a szabályoktól kezdve, az utolsó szögig amire szükség lehet, döntéseket kell hoznunk. Nehezíti ezt az is, hogy mindezt munka mellett tesszük, de ha ez még nem lenne elég, én konkrétan Svájcból veszek részt a szervezésben. Az is nyilvánvaló, hogy ha teljesen random nem állt volna össze ez a csapat, akkor nekem egyedül az égvilágon semmi esélyem nem lett volna, DE ÖSSZEÁLLT, és EGYRE TÖBBEN vagyunk....! Feltehetően sokan meglátták ebben azt a lehetőséget, hogy mégiscsak képesek vagyunk MI LOVASOK összefogni, és politikai hovatartozástól FÜGGETLENÜL, csupán a SAJÁT ERŐNKBŐL ÉS TUDÁSUNKBÓL próbálunk meg várat építeni, ami reményeink szerint, az utánunk következőknek is irányt mutathat. 
  • Már felmerült egy vándordíj adományozása is, erre konkrétan valaki már ajánlott fel 50 000 forintot, amit az a lovas kaphatna, aki a legnehezebb lovat húzza majd a kalapból, és képes úgy is megállni a helyét. A résztvevő lovasoknak mindenféleképpen adományozunk egy oklevelet, ami azt igazolja majd, hogy becsülettel helytállt ebben a korántsem veszélytelen vállalkozásban.
  • A lovasmédiában, elsőként a "Lovas életben", - de kaptunk már a "Pegazus lovas magazintól" is ígéretet - nyomon követhetitek az eseményeket, illetve vannak törekvések arra (dolgoznak az ügyön), hogy TV felvétel is készüljön az eseményről. A videózáshoz és egyéb technikai megoldásokhoz még várjuk a megfelelő személyek jelentkezését. 
  • Tegnap óta van már számlaszámunk is, az alapítvány létrehozásának ideje alatt a Mátra Strázsa Sport,Kulturális és Hagyományörző Egyesület Parádról vállalta a pénz kezelését, és indították el az alapítvány létrehozását is...! Az egyesület külön számlát nyitott ezeknek a pénzeknek a kezelésére.

    A számla neve : "Éles bevetés" , befizetés esetén ezt minden esetben fel kell tüntetni a megjegyzés rovatban, illetve a lovasok írják oda, hogy "Éles bevetés nevezési díj"....! Tegnap még volt egy kis malőr a számlaszámmal kapcsolatban, ezt kijavítottuk. Már kaptunk javaslatot arra is, hogy az alapítvány neve is "Éles bevetés" legyen, ami bajba jutott lovasok megsegítését tűzi ki céljául. Ezen még lehet tanácskozni, a cél nem változik, legfeljebb a név lesz más közkívánatra.

  • Banksz.sz.: 10300002-13006305-00024909

    Külföldről utalás esetén:
    IBAN szam: HU5810300002-13006305-00024909 
    Swift BIC kód: MKKB HUHB

    Cím: 3240 Parád, Kosuth Lajos út 198.
    Egyéb információt ezzel kapcsolatban Széll Pétertől lehet kérni. Telefonszám : 0036 20 215 41 03

    Körülbelül itt tartunk most, elértünk egy olyan pontot ahonnan már visszafordulni nem lehet, végig kell csinálnunk, s ha végigcsináljuk, onnantól kezdve történelmet írtunk, mert ilyenre vagy akár még hasonlóra sem vállalkozott Magyarországon senki rajtunk kívül. Várunk a csapatba mindenkit szeretettel bármelyik felekezet híve is vagy, a közös munkának nem feltétele hogy egyféleképpen gondolkodjunk a dolgokról, tudjuk, hogy egy cél elérésének sok lehetséges útja lehet, viszont a kocsit húzni csakis előrefelé lehet. Olyan lovasokra van szükségünk, akik arról beszélnek amit cselekszenek, ha olyannak tartod magad, kapunk tárva áll előtted....!

    Aki teheti ossza meg, hogy mindenkihez eljussanak a hírek, akit illetnek....!

A bejegyzés trackback címe:

https://en-vagyok-az-oreg-szem.blog.hu/api/trackback/id/tr8514787422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása