"Éles bevetés" blog

"Éles bevetés" blog

Kedves Lovasok...!

2021. november 04. - Panyi György

img_3017_1.jpg

       Szeretnék időben szólni mindenkinek akit illet...! 

Nem tettünk le abbéli szándékunkról, hogy megrendezzük  2022 április végén, a 2. Éles Bevetést. Mint tudjátok, a Covid miatt ez évben ellehetetlenült, de nem tántorított el bennünket. Mindjárt az elején elmondanám, hogy ez teljesen el fog térni az első ilyen rendezvénytől, ezt később majd részletezem is.

Mi a célja?

Elsősorban szakmai jellegű összejövetelt szeretnénk, minek középpontjában a belovaglás áll, azonban terveink szerint lesznek egyéb érdekes programok, előadások is, melyekkel szeretnénk népszerűsíteni a sportot, a lovas hivatást, nem utolsó sorban magunkat és másokat szórakoztatni.

Másik célja az, hogy lehetőségeinkhez mérten egy kevés rivaldafényt biztosítsunk, érdemtelenül "árnyékban" tevékenykedő lovas kollégáknak, legyenek bármely stílus, platform képviselői. 

Nem utolsó sorban, célunk párbeszéd, és kommunikáció, kapcsolatok kialakítása a lovasok között...!

 

Kik jelentkezhetnek?

Olyan lovasok jelentkezését várjuk, akik bizonyítottan, legalább öt nyers csikót belovagoltak! Minden belovaglást a tulajdonos, és másik két személy igazolásával kell bizonyítani, valamint össze kell állítani egy ún. portofóliót videós formátumban, ahol az illető röviden beszámol az öt lóval végzett tevékenységéről, fényképek és rövid videók felhasználásával. Videók megléte nem feltétel, de ha nincs, akkor szóban kell elmondania a fontosabb dolgokat a lovakról és a velük végzett munkáról.

Nevezési díj nincs...! Azonban mindössze maximum öt lovas jelentkezését tudjuk elfogadni, ha netán többen lennének, a portofóliójuk alapján, szavazással döntjük el, ki kerül be az öt közé! Itt fenntartom magamnak a jogot, hogy dönthessek egy személyben az indulók létszámáról, legyen az több vagy akár kevesebb! Minden lovasnak gondoskodnia kell egy videósról, aki rögzíti a lóval történt munkát. 

A rendezés is gyökeresen el fog térni az első rendezvénytől. A lebonyolítást két hétvégén fogjuk megejteni. Az első hétvégén bemutatkoznak a lovasok a csikókkal, és két nap alatt annyi munkát kell elvégezniük, amennyit jónak látnak, például futószárazás, vagy bármi más. Ezek után a lovak haza mennek, és otthon dolgoznak tovább. Minden héten le kell adniuk egy rövid videós összefoglalót arról, milyen munkát végeztek abban az egy hétben. A lovak képzését két hónapig végzi mindenki otthon, majd ismét találkozunk a Halomi Lovardában, ahol mindenki bemutathatja mire jutott a lovával. Nem fogjuk díjazni, ha valaki extrém sokat akar mutatni, ezzel fölösleges stressznek kitéve a lovat. Viszont két hónap múlva elvárás, hogy három jármódban lehessen lovagolni, nem kell neki jó lábra beugrani, de ha beugrik az a ló pozitívuma.

Az első bemutatkozó hétvége két napos lesz, a második három. A második hétvégén minden lovas tréningezhet pénteken és szombaton a Halomi Lovarda akadályain, hozzászoktatás céljából, vasárnap pedig mindenki bemutatja a lovat, sikerült e teljesítenie a követelményeket, vagy sem. A követelményeket majd később részletezzük, de olyanokra kell számítani hogy feladja minden lábát, felmegy a futóra, és egyáltalán kezelhető minden helyzetben. Erre jön a lovaglás, fel lehessen rá ülni kengyelből, lehetőleg ne mászkáljon el közben, és a többi. Ezt még később részletezzük!

A futóra felvezetés már az első találkozó előtt követelmény lesz, tudniillik mindenkinek meg kell tanítania, hogy felmenjen a futóra, és fenn is maradjon. Ezt videóval kell dokumentálni, és az első hétvégén mindenki előadja a jelenlévőknek, milyen módszerekkel bírta rá, hogy sikerrel járjon. Aki ezt nem tudja abszolválni, már kizáró tényező, tudniillik nem fogadjuk el, hogy valaki szedálva hozza el a lovát!

Aki bármilyen szinten hazudik a lováról, vagy bármilyen az üggyel kapcsolatos dologról, és az kiderül, akkor a kizárás mellett mindent nyilvánosságra hozunk, ehhez a jelentkezőknek írásbeli beleegyezését kell adniuk!

 

Adományok, segítségek....!

A rendezvény alkalmából ismét megpróbálunk rászoruló lovasokat segíteni! Ehhez elfogadunk majd annak idején adományokat, melyek bármilyen formában érkezhetnek. Például van neked olyan még használható felszerelésed, amelyre már nincs szükséged, azt a rendezvény alkalmával felkínáljuk eladásra, és a befolyt összeget teljes egészében a megsegíteni szándékozott személynek, személyeknek adjuk át. Az is egy járható út, ha ti magatok jelöltök meg olyan rászoruló lovasokat, akiknek a felajánlást szeretnétek eljuttatni....! 

 

A rendezvényre korlátozott létszámban tudunk nézőket fogadni, ezért előzetesen jelentkezni kell majd, ám a létszámot még nem tudjuk megmondani, azt később állapítjuk meg! Minden lovasról készülni fog egy videó, az általa készített anyag alapján. Ha valaki feltétlen ingert érez, hogy segítsen, minden segítségre szükségünk van és lesz, ez egy teljesen önkéntes és privát finanszírozású rendezvény lesz, ahol sok önkéntes munkájára lesz szükségünk...! 

A felmerülő kérdéseket bátran tegyétek fel, ezek fogják alakítani a rendezvény menetét, tehát nagy szükség van ilyen kérdések feltevésére. Miután én vagyok a rendező, tanulva az előző rendezvénynél adódó anomáliákból, úgy döntöttem, hogy szűk körben fogunk mindenről dönteni, de mindig az enyém lesz az utolsó szó! remélem ezt senki nem veszi zokon....hihihi....!

Köszönöm ha elolvastátok, és köszönöm, ha kérdéseket tesztek fel a témáról...!

Üdvözlettel és szeretettel mindenkinek....!   

Panyi György

A bejegyzés trackback címe:

https://en-vagyok-az-oreg-szem.blog.hu/api/trackback/id/tr7816746172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása